Husgrund

Husgrund – godkänt ROT-avdrag 2014: JA (med en del undantag)

Ungefärligt pris: 40 000 kr – 155 000 kr

Uppskattad besparing med ROT: 15 000 kr – 50 000 kr

Fakta: Du har i många fall rätt att utnyttja ROT-avdraget när du anlitar ett företag för att anlägga en husgrund. Det finns dock flera undantag, som gås igenom nedan. Försäkra dig om att ditt arbete är ROT-avdragsgillt innan du anlitar ett företag.

ROT-avdraget sker vanligtvis per automatik, och det företag du anlitar sköter det hela åt dig. Kostnaden för anläggande av husgrund baseras vanligtvis per timme eller mer kvadratmeter. Var noga med att det framgår vad som är arbetskostnad och avdragsgillt via ROT.

Seriösa byggfirmor som anlägger husgrunder: Ta alltid in offerter från flera olika entreprenörer för att få bästa möjliga bud. Du kan via http://markproffs.se enkelt och utan kostnad få pris från flera olika företag som sysslar med husgrunder, för att hitta de bästa erbjudandena (inga krav på köp).

Undantag: Om husgrunden är tänkt för ett nytt hus, så gäller inte ROT-avdraget. Det krävs att husgrunden är till för antingen en tillbyggnad till existerande hus, eller ombyggnad. Det krävs då att man inte byter ut stommen på huset; då detta räknas som nybyggnad.

Liknande ROT-avdragsarbeten: Betongplatta | Fönster | Dränera