Takfönster

Är installation av takfönster ett godkänt ROT-avdrag 2014: JA

Ungefärligt pris: 5 000 – 20 000 kr (per takfönster för både material och arbete)

Uppskattad besparing med ROT: 2 000 kr – 8 000 kr (per takfönster för både material och arbete)

Fakta: Att montera takfönster är betydligt svårare än att montera vanliga fönster, och därför bör man alltid anlita en riktig hantverkare för sådana arbeten. Du har då rätt att göra ROT-avdrag på sådana arbeten under 2014, vilket hjälper till att hålla kostnaderna nere. Det är arbetskostnaden som är avdragsgill, upp till 50%, och inte materialkostnaden, det vill säga kostnaden för själva fönstret.

Det finns många skäl att installera och se om sitt takfönster. Dels så blir bostaden ljusare, med helt naturligt dagsljus, och dels så ökar värdet på din bostad mycket.

Fönsterfirmor som kan ROT-reglerna: För att hitta en seriös firma som har ett bra pris bör man ta in så många offerter som möjligt. Via Fönsterproffs kan du helt gratis göra det via nätet, fyll i ett kort formulär och ställ prisförslagen du får mot varandra.

Undantag: ROT-avdraget gäller bara för inomhusarbeten i bostadsrätter, vilket innebär att arbete på takfönster inte är avdragsgillt. Takfönster, fasad, ytterdörrar och liknande är då i stället föreningens ansvar, och du bör i stället vända dig till dem. Vad gäller hus så är det de vanliga reglerna för ROT som gäller för takfönster.

Liknande ROT-tjänster: Lägga tak | Fönsterbyte | Hela listan på godkända avdrag

Fördjupning: Takfönster, fakta och köptips